Huonoa teetä ei ole olemassakaan.
On vain huonosti haudutettua.
1. Vihreä ja valkoinen tee kitkeröityy, kun kaataa liian kuumaa vettä.
Monesti saa kuulla, että vihreä tee on pahaa. Melkein yhtä monesti lehtien päälle on kaadettu kiehuvaa vettä. Nyrkkisääntönä vihreälle, valkoiselle ja keltaiselle teelle (myös mate-yrttijuomalle) on, että vesi saa olla max. 80-asteista. Jos tässä asiassa haluaa olla tarkka, suosittelen hankkimaan lämpömittarin tai vedenkeittimen, josta pystyy säätämään veden lämpötilaa. Muussa tapauksessa tässä muutama vinkki, jolla saisi herkimmät teet maistumaan hyvälle:
a) Kun vedenkeitin on mennyt pois päältä, odota hetken aikaa veden jäähtymistä.
b) Just ennen kuin vedenkeitin kiehahtaa, napsauta virta pois.
c) Kaada mukiin ensin vähän kylmää vettä ja sitten kuumaa sekaan.
Muita seurauksia teen kitkeröitymisestä, voit lukea tästä.
a) Kun vedenkeitin on mennyt pois päältä, odota hetken aikaa veden jäähtymistä.
b) Just ennen kuin vedenkeitin kiehahtaa, napsauta virta pois.
c) Kaada mukiin ensin vähän kylmää vettä ja sitten kuumaa sekaan.
Muita seurauksia teen kitkeröitymisestä, voit lukea tästä.
2. Jo keitettyä vettä ei saisi keittää uudelleen.
Näin tehdessä happea vapautuu ja veden laatu heikkenee. Eli ennen kuin napsautatte
keittimen virran taas päälle, kaatakaa vanha vesi pois ja raikasta vettä tilalle.3. Teen lehdillä pitää olla tilaa hautua.
Aivan liian monta kertaa saa nähdä kuinka pikkuruiseen sihtiin tungetaan liikaa lehtiä.
Vedessä lehdet turpoavat moninkertaisesti eli liian ahtaassa tilassa lehdet eivät päästä
kunnolla makua kuppiisi.
Sihtiä, jota suosittelen on Easy- terässihti. Helppo käyttää ja puhdistaa, sopii moneen pannuun ja mukiin, ja ennen kaikkea on kestävä, tiivis ja tilava. Ei mikään hävytön mainospuhe, vaan tosiasia. Siitä on lukuisat asiakkaamme samaa mieltä (moni tullut takaisin ostamaan lisää sukulaisille ja ystäville).
4. Heitetään lehdet veke, kun ne on kerran käytetty.
Teen lehtiä voi hauduttaa useammin kuin kerran, etenkin vihreän, valkoisen, oolongin ja pu erhin lehtiä. Kuitenkin tämä pätee paremmin maustamattomien laatujen kanssa, sillä maustetuissa haetaan enemmän sitä makua, jolla teen lehtiä on maustettu. Useimmiten se ei ole enää niin vahva toisella haudutuskerralla. Mutta kokeilkaa ihmeessä tätä maustamattomien kanssa, joka monesti voi olla toisella haudutuskerralla parempaa.
5. Muistakaa, että nämä ovat vain yleisiä vinkkejä.
Jokainen hauduttaa oman maun mukaan. Älkää siis seuratko
orjallisesti kaikkea mitä olette äsken lukeneet, vaan kokeilkaa rohkeasti
orjallisesti kaikkea mitä olette äsken lukeneet, vaan kokeilkaa rohkeasti
eri haudutustapoja. Tärkeintä on, että se mitä teillä on kupissa maistuu omasta
mielestänne hyvältä.
mielestänne hyvältä.